Persoonlijk & professioneel BTW Advies ‌‌ Inloggen klanten

 

BTW terugvragen op zonnepanelen; ook op "oude" panelen!

 

De BTW op zonnepanelen is sinds een arrest van het Europese Hof van Justitie van 20 juni 2013 aftrekbaar. Een mooie meevaller, die ertoe bijdraagt dat de investering in zonnepanelen niet alleen milieutechnisch goed uitpakt, maar ook financieel een zeer rendabele is! Echter, voor bezitters van zonnepanelen die voor de datum van het arrest zijn geplaatst, houdt de Belastingdienst de boot nog af, en weigert de BTW teruggave.

Franke BTW Specialisten en Zonzo (specialist in zonne-energie) zijn het hier niet mee eens, en hebben de handen ineen geslagen om ook de eigenaren van panelen die voor 20 juni 2013 zijn geplaatst de BTW teruggave te bezorgen. Zij zijn een gerechtelijke procedure gestart om de fiscus tot de teruggave van BTW op die panelen te dwingen.

Ook u kunt aan die procedure meedoen. Het risico daarbij is nihil, aangezien er geen kosten aan zijn verbonden tot het moment dat u daadwerkelijk een teruggave krijgt (no-cure, no-pay). De kansen op het winnen van de procedure zijn deze week aanzienlijk gestegen als gevolg van een positieve conclusie van de Advocaat Generaal bij de Hoge Raad, die de argumenten en standpunten van Franke BTW Specialisten overneemt. Hoewel de Hoge Raad niet verplicht is de conclusie van de Advocaat Generaal over te nemen, wordt over het algemeen goed naar dit belangrijke advies geluisterd en wordt het vaak gevolgd.

Lees hier meer over de achtergronden en de voorwaarden van dit project!

BTW - een ingewikkelde belasting?


Voor veel mensen is de BTW één van de lastigste belastingen.
Franke BTW Specialisten helpt u de BTW problematiek in uw organisatie te begrijpen en in hanteerbare en controleerbare processen onder te brengen. Via advies, onderzoek, training, hulp bij implementatietrajecten en/of andere vormen van ondersteuning helpt Franke BTW Specialisten u uw BTW organisatie te optimaliseren!

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  +31 (0) 2 28 75 39 73
  +31 (0) 6 46 08 18 76
Nijenburg 21, 1613 LB Grootebroek